Hozzvalk: 4 tojs
¼ bgre olaj
2 bgre cukor
2 tasak vanlis cukor
2 bgre liszt
2 teskanl stpor
2 teskanl szdabikarbna
½ teskanl s
2 teskanl rlt fahj
3 bgre reszelt srgarpa
1 bgre durvra vgott di
A mzhoz:
½ bgre puha vaj
4 bgre porcukor
1 tasak vanlis cukor
Elkszts: Melegtsd el a stt 180 fokra. Verd fel a tojsokat a cukorral, az olajjal s a vanlis cukorral. Keverd bele a lisztet, a stport, a szdabikarbnt, st s a fahjat, majd forgasd bele a rpt s a dit. ntsd kivajazott, kilisztezett tortaformba vagy mlyebb tepsibe, s ssd 40-50 percig, tprbig. Hagyd a formban hlni 10percig, majd bortsd rcsra, hogy teljesen kihljn. A bevonat hozzvalit keverd simra s krmesre, majd egyenletesen kend be vele a teljesen kihlt tortt.