|
Pizzscsigk
Hozzvalk:
5,5 dl tej
1 mk. cukora
5 dkg leszt
2 ek. olvaolaj
1 kg liszt
1 ppos tk. s
Pizzakrm:
1 fej hagyma
pici olaj
1 . srtett paradicsom
s
1 mk. cukor
oregano
Elkszts:
Az lesztt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tlban sszekeverem a lisztet s a st. Miutn az lesztm szpen felfutott, hozzadom a 2 evkanl olvaolajat, elkeverem, majd a liszthez ntm s gyrni kezdem. A maradk 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-knt) adagolom a tszthoz, gy knnyebben dagaszthatv vlik. Amikor a tsztm mr elvlik a tltl, akkor tisztra mosott, szrazra trlt konyhai munkapulton mg legalbb 10 percig dagasztom. Szobahmrskleten, letakarva 1 rt kelesztem.
Addig elksztem a paradicsommrtst: pici olajon aprra vgott hagymt pirtok, majd hozzadom a srtett paradicsomot, a fszereket s sszeforralom. A tsztt vkonyra nyjtom, megkenem paradicsommrtssal, cskokra vgom s egyenknt feltekerem. Vajjal kikent tepsibe teszem nem tl szorosan. Tojssrgjval megkenem, megszrom sajttal, 1 rt kelesztem. Elmelegtett stben, kzepes fokozaton kb. 30 percig stm.
|
|
|
|