Ratatouille
a francia lecs
Hozzvalk:
o 1 evkanl olvaolaj
o 1 fej vrshagyma
o 2 gerezd fokhagyma
o 1 kzepes padlizsn
o 4 kis cukkini
o 2 piros hs paprika
o 40 dkg konzerv paradicsom
o 1 babrlevl
o 1 gacska kakukkf
o 5–7 dkg fenymag
o s, bors
Elkszts:
Az olvaolajat felforrstjuk, s nhny percig proljuk rajta a felprtott hagymt. Beletesszk a zzott fokhagymt, a felkockzott padlizsnt, a flkarikra vgott cukkinit s a felkockzott paprikt. 10 percig fzzk, nha megkeverjk. Hozzadjuk a felkockzott paradicsomot, tkeverjk s 5 percig fzzk. Belekeverjk a fszereket, majd 30 percig fzzk, amg a zldsgek megpuhulnak. Meghintjk fenymaggal, ha szksges, mg zestjk. Rizzsel vagy kenyrrel azonnal tlaljuk.

----------------------------------------------------------------------------------- |