Ratatouille 
a francia lecs 
Hozzvalk:  
 o 1 evkanl olvaolaj 
 o 1 fej vrshagyma 
 o 2 gerezd fokhagyma 
 o 1 kzepes padlizsn 
 o 4 kis cukkini 
 o 2 piros hs paprika 
 o 40 dkg konzerv paradicsom 
 o 1 babrlevl 
 o 1 gacska kakukkf 
 o 5–7 dkg fenymag 
 o s, bors 
Elkszts: 
Az olvaolajat felforrstjuk, s nhny percig proljuk rajta a felprtott hagymt. Beletesszk a zzott fokhagymt, a felkockzott padlizsnt, a flkarikra vgott cukkinit s a felkockzott paprikt. 10 percig fzzk, nha megkeverjk. Hozzadjuk a felkockzott paradicsomot, tkeverjk s 5 percig fzzk. Belekeverjk a fszereket, majd 30 percig fzzk, amg a zldsgek megpuhulnak. Meghintjk fenymaggal, ha szksges, mg zestjk. Rizzsel vagy kenyrrel azonnal tlaljuk. 
  
  
 
-----------------------------------------------------------------------------------  |